Zwanger zijn!


Zo veel te kiezen… Zo veel meningen en adviezen van anderen. Best onzekere gevoelens af en toe. Hoe doe ik het goed? Hoe houd ik het vol? Voorbereiden op de bevalling... Wat kan ik doen om het mezelf gemakkelijker te maken? Hoe zorg ik dat ik zelf kan blijven aangeven wat ik nodig heb dan? 

 

Zelfbewust keuzes maken


Wil jij zelfbewust je keuzes maken tijdens je zwangerschap? Regie houden tijdens je bevalling?

Dan is dit online video programma iets voor jou! Het neemt je stap voor stap mee om bewust zelf regie te houden bij de beslismomenten op jouw weg tijdens je zwangerschap en straks bij je bevalling.

Uit onderzoek blijkt dat het ervaren van regie veel invloed heeft op hoe jij jouw zwangerschap en bevalling zult ervaren en hoe jij er straks op terug kijkt.Wil jij dit ook?

Ons online video-programma biedt je een totaalpakket.
Wat komt er zoal kijken bij de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd? Welke keuzes heb ik te maken?
 

Hoe zorg ik goed voor mezelf?
Hoe bespreek ik de dingen met mijn partner?

En daarnaast ook:
Ontspanningsoefeningen met Yvonne Tuinte.
Bewegingsoefeningen van Mom in Balance.

gelijk aan de slag

Schermafbeelding 2015-11-26 om 14.28.14

 

 

 

Resultaat


Iedere zwangerschap en bevalling zijn uniek. Wat bijdraagt aan een positieve beval-ervaring is het gevoel dat je de regie houdt. Dat begint bij dat je weet wat er te kiezen is. En je weet en ervaart hoe je regie kunt houden. Ook als je te maken krijgt met ‘als het anders loopt’. Het tegen valt. Je gevoelens van angst of onzekerheid ervaart. Dit programma biedt je juist hierop goede voorbereiding. Het versterkt je vertrouwen en het helpt je om je veerkracht te ontwikkelen. Van onschatbare waarde voor de start van ouderschap!

Hoe werkt het?


Veertien weken lang krijg je elke week een nieuwe module. Elke module begint met een korte video. Je krijgt uitleg en informatie van experts over wat er te kiezen is. Vervolgens ga je aan de slag met het werkboek dat bij de module zit. Dit helpt je stap voor stap de informatie te verwerken en de oefeningen te doorlopen. Aan het eind maak je jouw geboorteplan waarin je jouw wensen omschrijft ten aanzien van de bevalling en je eerste start van het ouderschap.

zbz-acadamy-mockup

 

 

De experts en ervaringsdeskundigen die te zien zijn in het programma


Het zijn er 16 in totaal, waaronder:

Diana Koster -verloskundige en auteur van de boeken 'Perfecte moeders bestaan niet' en 'Perfecte bevallingen bestaan niet'.

David Borman -verloskundige, trainer en auteur van het boek 'Aanpakken voor aanstaande vaders'.

Esma Ldrissi -verloskundige.

Jeroen van Dillen-gynaecoloog.

Mirjam de Keijzer –doula, zwangerschapsdocent.

Schermafbeelding 2016-04-13 om 20.19.21

ik doe mee oranje

Wat vinden andere deelnemers van het programma?


Inmiddels zijn ruim 400 vrouwen je voorgegaan en hebben meegedaan.

Persoonlijke ervaringen van deelnemers.

Marijke: “Door de informatie die ik uit een video heb gehaald, wist ik bespreekbaar te maken tijdens mijn bevalling dat ik iets anders wilde dan de arts me voorstelde. Na overleg hebben we deze methode geprobeerd. Zo heb ik uiteindelijk geen keizersnede gehad. Ik ben natuurlijk bevallen en erg blij met deze ervaring. Dat heb ik te danken aan het meedoen met het programma.Chandana. “De video’s zijn lekker kort en krachtig, variërend van 3-10 min. Ook mijn partner kan ik zo goed betrekken.”Janneke: "Fijn om van zo veel experts informatie te krijgen. Zo kan ik me nu goed voorbereiden op welke vragen ik aan mijn eigen verloskundige wil stellen."Joline: “Fijne inspirerende oefeningen. Het heeft me geholpen meer contact te ervaren met m’n baby in mijn buik.”Sasja Lemmen is orthopedagoog en zelf zwanger. Waarom raadt Sasja Lemmen, orthopedagoog, zwangere vrouwen aan om mee te doen met het online programma? Sasja vertelt waarom het hechtingsproces dat al in de baarmoeder start, bepalend is voor het ontwikkelen van latere gedragspatronen. Juist het online programma biedt zwangeren een steunende hand bij de zwangerschap, aldus Sasja. En ze weet, nu ze zelf zwanger is, hoe belangrijk goede informatie is om tot eigen keuzes te komen.Karen, zwanger van haar derde kindje deed mee. Druk met het jonge gezin, bood het haar de kans om bewust bezig te zijn met deze zwangerschap en zich voor te bereiden op de komst van dit kindje. Ook hielp het haar te reflecteren op haar eerdere bevallingen en zo was ze zich bewuster hoe zij deze bevalling van de derde wilde vormgeven.

ik doe mee

De modules


Jouw zwangerschap

       • Droomdoel
       • Bonus: Jouw zorgverlener
       • Lichaam
       • Medische interventies
       • Gevoelens en gedachten
       • Samen met je partner
       • Bonus: To do-lijstje
       • Eigen regie
       • Hormonen & Seksualiteit
       • Omgaan met angst

Jouw bevalling

       • Mindset
       • Hormonen
       • Context telt
       • Baringshoudingen en hulpmiddelen
       • Medische interventies
       • Jouw geboorteplan

Na de bevalling

       • Bonus: Kraamzorg
       • Bonus: Geen roze wolk?
       • Bonus: Kraamvisite
       • Bonus: Back to work

Bonus

   • 6 bonusmodules ! Die je op jouw gewenste moment kunt doen. Deze helpen je ook je bewust voor te bereiden op de eerste weken nà je bevalling, deze voorbereiding wordt vaak overgeslagen, maar absoluut een aanrader om ook hier aandacht aan te besteden.
   • Keuzehulptips bij de keuze van je zorgverlener en bij het maken van jouw bevalplan

ik doe mee

Wist je dat?


Dit programma…
.... Kun je in je eigen tijd, op je eigen laptop, tablet of telefoon doen

.... Is zeer geschikt om samen met je partner te doen

.... Je niet lastig valt met reclameboodschappen

.... Gebaseerd is op betrouwbare informatie afkomstig van experts

.... Je geen keuzes aanraadt. Jij bepaalt zelf wat goed voor jou is!

 

A TRIP TO (12)

Speciaal voor deelnemers

Is er een besloten Facebookgroep waar je jouw vragen kunt stellen en je jouw ervaring kunt delen.

Organiseren we regelmatig webinars waarin experts hun kennis GRATIS met je delen.

 

Delen = lief!

Deel de website met andere zwangere vrouwen die het wellicht nog niet kennen en er wel wat aan hebben. Dankjewel daarvoor :-)

Ik doe mee! (1)

Juist versterken van zelfvertrouwen


Wat zijn krachtige en toepasbare manieren om bij jezelf te bouwen aan een sterk zelfvertrouwen, opdat je een sterke regie blijft ervaren? Daar hebben wij veel expertise op ontwikkeld, die we graag met je willen delen.

Juist online


Zwangeren zoeken steeds meer online naar antwoorden op vragen om zich voor te bereiden op de bevalling en de start van het moederschap. In ons drukke bestaan is het soms lastig tijd vrij te maken om naar bijeenkomsten te gaan. Dit online aanbod kun je doen in je eigen tijd.

Juist betrouwbaar


Al het materiaal nemen we door met een team van zorgprofessionals. Gynaecoloog Jeroen van Dillen, verloskundige Angela Verbeeten en directeur kraamzorgorganisatie Liemerscare Maike Gregoor delen hun expertise en denken mee om een mooi en betrouwbaar programma aan te bieden.