Over ons


Wie zit er achter dit initiatief? Mijn naam is Floor Molkenboer en ik ben samen met een team aan de slag gegaan om zelfbewustzwanger op te gaan zetten. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik met een super team mag samenwerken aan dit initiatief. Social Media: Carlijn Tempelaars, DTP-grafisch vormgeving Christa Floor, Website ontwerp Eric Verheijen en Stefan Frerichs, Film&geluid Raoul Christen en Camiel Zwart, Illustraties Katja Schellekens, Statistische analyses survey Josje Dikkers .

In oktober 2015 is Miranda Kila ook in ons team erbij gekomen! Zij verrijkt ons team met haar ervaring met het opzetten en draaien van de moederraad van VDP Rijnmond. Daarnaast heeft zij als doula veel ervaring bij het vrouwen in hun kracht zetten tijdens de zwangerschap en bevalling.

In september 2017 is Sasja Lemmen ons team komen versterken. Zij is orthopedagoog, trainer en organisatiecoach. 

Delen = fijn, maar wel bron vermelden s.v.p. ©

Leuk als je onze plaatjes en illustraties gebruikt, wel vermelden dat ze van zelfbewustzwanger.nl zijn. 

Meer over Floor


Ik heb bedrijfskunde gestudeerd. Ik ben moeder van twee dochters. Tijdens mijn zwangerschap werkte ik als manager in een Management Team. De zwangerschap deed ik er een beetje bij. De zorg werd gegeven door mensen die hun best deden. Maar ergens heb ik iets gemist. Ik voelde mij overgeleverd aan dat wat anderen hadden bedacht dat goed voor mij zou zijn. En ik heb dat opgevolgd. Eigen regie? Eigen keuzes maken? Vertrouwen versterken? Ik heb niet ervaren dat het daar om te doen was.

Ik ben in 2010 een eigen bedrijf gestart: Tara.nu. Als coach begeleid ik managers en organisaties in leiderschap vanuit vertrouwen, in de kracht om vanuit co-creatie te innoveren en te groeien. Ook in de geboortezorg heb ik veel opdrachten mogen doen. Wat mij opviel was dat er gedreven door onzekerheid en onwetendheid vaak gegrepen wordt naar protocollen en de communicatie zich richt op het beheersen van de risico's. Ik bleef me verwonderen; hoe kan 'vertrouwen' en een 'sterke eigen regie' van de zwangere meer op de voorgrond komen van de aandacht? Zo ontstond het idee om een programma te ontwikkelen voor alle zwangeren van Nederland om hen te inspireren en stimuleren om hieraan te gaan bouwen bij zichzelf. Ik voel me gedreven in mijn missie om ook bij de ontwikkeling van nieuw beleid in co-creatie samen te werken met cliënten.

 

 

untitled-design-2

 

 

 

Meer over Sasja


Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik mij verdiept in pre- en perinatale hechting. Ik heb mijn bedrijf Peridas opgericht en ben mij gaan verdiepen in traumaverwerking bij jong en oud. Na het medeoprichten van een opleidingsinstituut met bij- en nascholingen voor o.a. de geboortezorg ben ik zelf moeder geworden van twee kinderen. Hierbij heb ik mijn eigen zorgprofessionals gekozen en twee verschillende bevallingen meegemaakt waar ik met een blij en ontroerend gevoel op terugkijk. Mijn passie voor bruggenbouwen, verbinden en leren door ervaren zet ik tegenwoordig in als trainer en organisatiecoach.

 

 

 

 

 

Meer over Miranda


Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik ben organisatiepsycholoog & doula. Mijn eigen bedrijf heet Kilacoaching. Ik ondersteun vrouwen bij zwangerschap en geboorte. Ik heb ervaring met diverse ontwikkeltrajecten in zorgorganisaties. En last but not least ik heb de moederraad Rotterdam Rijnmond opgericht en ben daar jarenlang voorzitter van geweest.

Schermafbeelding 2015-11-26 om 20.42.37

Samenwerkingspartner


Wij werken samen met Yard Internet, experts op het gebied van online (cliënt) community's en e-learning. Onze samenwerkingspartner Valentijn van Esch is oprichter van de organisatie. 

Wij werken samen met Loes ter Horst en Annemiek Nieuwstraten van de organisatie
de Xpeditie. Zij zijn experts op terrein van cliëntparticipatie in verschillende zorg-organisaties.

Vrijwilligers


Voor onze organisatie zet een steeds grotere groep vrijwilligers zich in. We zijn intens dankbaar voor ieders inzet, betrokkenheid en bijdrage!

Onze visie


Bevallen is een life event. Uit onderzoek weten we dat in Nederland 25% van de vrouwen drie jaar na dato negatief terugkijken op hun bevalling. Belangrijke reden die genoemd worden: verliezen van regie, niet ervaren dat er keuze-opties waren, ‘er werd voor hen gekozen’, gebrek aan respect voor de vrouw vanuit de omgeving. Als vrouwen terug kunnen kijken vol trots op hun bevalling en tevreden zijn met de gemaakte keuzes tijdens hun bevalling en zwangerschap, biedt dat het gezin een stevige vertrouwensbasis om te starten met het ouderschap. Zo krijgt het kind een start vanuit een stevige vertrouwensbasis aan het leven.

Dat vraagt van het geboortezorgsysteem dat die zich mee ontwikkeld om de vrouw te dienen in het keuzes maken vanuit vertrouwen. Dat betekent dat er rondom de zwangere vrouw samengewerkt wordt vanuit vertrouwen en met respect. Iedere professional draagt unieke kennis en know how mee. Innovatie kan alleen gebeuren in nauwe afstemming met een (vertegenwoordiging) van de cliënt.

 

Onze missie. Wat heeft ons bewogen dit initiatief te starten?


Bijdragen aan goede voorlichting voor zwangeren. Niet alleen het bieden van informatie, maar hen juist stap voor stap ondersteunen bij het zich eigen maken van de kennis en dit toepassen in hun levensstijl. Zodat zij zelfbewust keuzes maken en regie ervaren. En ook bij tegenslag veerkrachtig weten te reageren.

Wij zijn de enigste Nederlandse cliëntenorganisatie voor de gezonde zwangeren!

Stimuleren van geboortezorg om samen te gaan werken vanuit de gedachte van co-creatie met met de (individuele) cliënt en met samenwerkingspartners. Alsmede met een (vertegenwoordiging) van cliënten bij de ontwikkeling van nieuw beleid.

Want de stoel van de zwangere mag niet leeg blijven aan de tafels waar beleid voor de geboortezorg wordt gemaakt!

 
 

 

Wat is de basis van waaruit ons online programma is ontstaan?


Een sterk zelfvertrouwen helpt om keuzes te maken die bij jou passen. Juist in de zwangerschap verandert er een heleboel in je leven. Er valt ontzettend veel te kiezen! Over sommige onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het geboortekaartje, is het duidelijk dat er veel te kiezen is. Over andere onderwerpen, zoals de keus voor je zorgverleners, is dat minder bekend.

Wij willen vrouwen graag ondersteunen om vanuit krachtig zelfvertrouwen de keuzes te maken die bij hen passen, opdat ze vol trots en geluk kan terugkijken op deze unieke periode van zwangerschap, de bevalling en de start van het moederschap. En dat ze hun partner op een prettige manier kan betrekken bij de voorbereiding op het ouderschap.

Door krachten te bundelen is dit initiatief zelfbewustzwanger.nl gestart.

Social Enterprise

Onze organisatie staat onder de handelsnaam Zelfbewustzwanger.nl geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Onze organisatie heeft geen winstoogmerk. Zij wil bijdragen aan een sociaal doel ter verbetering van de inbreng van zwangeren.

  • Op mico-niveau in de spreekkamer waar de zwangere en haar partner spreken met hun zorgverleners 1-op-1.
  • Op meso-niveau bij de Verloskundig Samenwerkingsverbanden en de Coöperaties die beleid ontwikkelen en onderzoek doen in de geboortezorg.
  • Op macro-niveau bij de ontwikkeling van landelijk beleid op het terrein van de geboortezorg voor Nederland.

Raad van adviseurs


Daarnaast zijn inhoudelijk betrokken bij het materiaal en de positionering van dit initiatief mijn adviseurs: Jeroen van Dillen (vader, gynaecoloog), Angela Verbeeten (moeder, verloskundige JUNO), Maike Gregoor (moeder, directeur Kraamzorg Liemerscare).

Jeroen 2

Jeroen van Dillen, gynaecoloog


'Ik ondersteun dit initiatief om twee redenen: Ten eerste helpt het jonge ouders om bewust vorm te geven aan hun eigen zwangerschap en bevalling. Ten tweede helpt het ons zorg verleners aan de stem van de jonge ouders.’

Angela 2

 

Angela Verbeeten, verloskundige


'Als verloskundige streef ik ernaar dat moeders en vaders goed terug kunnen kijken naar de geboorte van hun kind. Daarom steun ik dit initiatief, want dit gaat ouders daarbij helpen!'

Maike 2

Maike Gregoor, kraamzorg

van Kraamzorg LiemersCare: 'Ik ondersteun dit initiatief, omdat ik het belangrijk vind dat zwangeren weten dat ze een keuze mogen maken. En hierdoor met meer vertrouwen het ouderschap in gaan.'

Iemand kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen.


Dit initiatief had er niet geweest, dankzij de hulp van anderen.

Dankjewel voor het delen, je feedback, je vragen, je aanmoediging!

Speciaal bedankt


Mijn team:

Christa Floor, Carlijn Tempelaars, Eric Verheijen, Stefan Frerichs, Raoul Christen, Leonie van Oosten Slingerland (filmen en maken crowdfundingfilm), Jan Peter Bast (componeerde de filmmuziek). En bedankt Jessica Mendels voor je bijdrage aan de  crowdfundingfilm en je support! En last but not least mijn samenwerkingspartner Miranda Kila.

Mijn adviseurs:

Elske Feitsma, Angela Verbeeten, Jeroen van Dillen, Maike Gregoor, Kim Boersma, Marieke Jellema, Millicent Willems.

Absoluut ook belangrijk:

Monique, Kirsten, Martinique, Abdia, Roselie, Mirjam, Thea, Roos, Amber, Peter, Marlies, Mieke, Edwin, Evi, Diane, Jurre, Kristiana, Suzanne, Annelie, Simone, Heleen

Dank voor je steun als crowdfunder! Zonder jouw hulp kunnen we dit allemaal niet realiseren!

Jeroen, Carla, Daan, Climmy, Margo, Bert, Merel, Marja, Ilse, Wim, Maike, Riekske, Martijn, Ellis, Angela, Hans, Ariaan, Heleen, Saskia, Ina, Birgit, Jurre, Barbara, Maarten, Francette, Corinne, Anne, Annet, Freek, Nienke, Hester, Minna, Christine, Shelly, Michelle, Antionette, Bas, Sascha, Millicent, Marieke, Jo, Kirsten, Thea, Frans, René-Paul, Monique, Hans, Kirsten, Lidwien, Andy, Cathy, Marcel, Sascha, Peter, Bregje, Linda, Alien, Edwin, Noor, Tine, mevrouw Boin, Elly, Beppy.

Het logo is geïnspireerd door een afbeelding verkregen bij 123RF.

Gebruikte muziek is van een Youtube film Choosing Wisely. Het filmpje is gemaakt door James McCormack uit Canada en mag gebruikt worden.