Bestuur

Floor Molkenboer, voorzitter
Gertjan Sinke, secretaris
Sasja Lemmen, penningmeester
Thea van Tuyl, algemeen bestuurslid

 

Raad van advies

Angela Verbeeten, verloskundige
Jeroen van Dillen, gynaecoloog
Margriet Zijlstra, kraamzorg-expert

 

Jonge ouder raad

Miranda Kila
Joanne van de Bor
Vera-Christina Mertens
Nina van Schijndel
Melanie Terwindt-Weidner
Ilse Dijkstra

 

Team

Wij zijn ontzettend dankbaar we met een super team samenwerken aan dit initiatief. Social Media: Carlijn Tempelaars, DTP-grafisch vormgeving Christa Floor, Website ontwerp Eric Verheijen en Stefan Frerichs, Film&geluid Raoul Christen en Camiel Zwart, Illustraties Katja Schellekens, Statistische analyses survey Josje Dikkers .

Onze missie. Wat heeft ons bewogen deze stichting te starten?


Bijdragen aan goede voorlichting voor zwangeren. Niet alleen het bieden van informatie, maar hen juist stap voor stap ondersteunen bij het zich eigen maken van de kennis en dit toepassen in hun levensstijl. Zodat zij zelfbewust keuzes maken en regie ervaren. En ook bij tegenslag veerkrachtig weten te reageren.

Wij zijn in Nederlandse de cliëntenorganisatie voor de gezonde zwangeren die voor hen de belangen behartigd!

Stimuleren van geboortezorg om te gaan samenwerken vanuit de gedachte van co-creatie met de (individuele) cliënt en met samenwerkingspartners. Alsmede met een (vertegenwoordiging van) cliënten bij de ontwikkeling van nieuw beleid.

Want aan de tafels waar beleid voor de geboortezorg wordt gemaakt, mag de stoel van de zwangere niet leeg blijven!

Onze visie


Bevallen is een life event. Uit onderzoek weten we dat in Nederland 25% van de vrouwen drie jaar na dato negatief terugkijken op hun bevalling. Belangrijke redenen die genoemd worden: verliezen van regie, niet ervaren dat er keuze-opties waren, ‘er werd voor hen gekozen’, gebrek aan respect voor de vrouw vanuit de omgeving. Als vrouwen vol trots terug kunnen kijken op hun bevalling en tevreden zijn met de gemaakte keuzes tijdens hun bevalling en zwangerschap, biedt dat het gezin een stevige vertrouwensbasis om te starten met het ouderschap. Vanuit een stevige vertrouwensbasis krijgt het kind een goede start van het leven.

Dat vraagt van het geboortezorgsysteem dat het zich mee ontwikkelt om de vrouw te dienen in het keuzes maken vanuit vertrouwen. Dat betekent dat er rondom de zwangere vrouw samengewerkt wordt vanuit vertrouwen en met respect. Iedere professional draagt unieke kennis en know how mee. Innovatie kan alleen gebeuren in nauwe afstemming met een (vertegenwoordiging) van de cliënt.
 

Ons beleidsplan 2019 -2021

Ben je nieuwsgierig naar onze toekomstplannen? Je leest het in ons beleidsplan.

ANBI status

Onze stichting staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 71978887. We zijn in afwachting van onze aanvraag om een ANBI status te verkrijgen.

Wat is de basis van waaruit ons online programma is ontstaan?


Een sterk zelfvertrouwen helpt om keuzes te maken die bij jou passen. Juist in de zwangerschap verandert er een heleboel in je leven. Er valt ontzettend veel te kiezen! Over sommige onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het geboortekaartje, is het duidelijk dat er veel te kiezen is. Over andere onderwerpen, zoals de keus voor je zorgverleners, is dat minder bekend.

Wij willen vrouwen graag ondersteunen om vanuit krachtig zelfvertrouwen de keuzes te maken die bij hen passen, opdat ze vol trots en geluk kunnen terugkijken op deze unieke periode van zwangerschap, de bevalling en de start van het moederschap. En dat ze hun partner op een prettige manier kunnen betrekken bij de voorbereiding op het ouderschap.

Door krachten te bundelen is dit initiatief zelfbewustzwanger.nl gestart.

Delen = fijn, maar wel bron vermelden s.v.p. ©

Leuk als je onze plaatjes en illustraties gebruikt, wel vermelden dat ze van zelfbewustzwanger.nl zijn. 

Meer over Floor


Ik heb bedrijfskunde gestudeerd. Ik ben moeder van twee dochters. Tijdens mijn zwangerschap werkte ik als manager in een Management Team. De zwangerschap deed ik er een beetje bij. De zorg werd gegeven door mensen die hun best deden. Maar ergens heb ik iets gemist. Ik voelde mij overgeleverd aan dat wat anderen hadden bedacht dat goed voor mij zou zijn. En ik heb dat opgevolgd. Eigen regie? Eigen keuzes maken? Vertrouwen versterken? Ik heb niet ervaren dat het daar om te doen was.

Ik ben in 2010 een eigen bedrijf gestart: Tara.nu. Als coach begeleid ik managers en organisaties in leiderschap vanuit vertrouwen, in de kracht om vanuit co-creatie te innoveren en te groeien. Ook in de geboortezorg heb ik veel opdrachten mogen doen. Wat mij opviel was dat men gedreven door onzekerheid en onwetendheid vaak grijpt naar protocollen en dat de communicatie zich richt op het beheersen van de risico's. Ik bleef me verwonderen; hoe kunnen 'vertrouwen' en een 'sterke eigen regie' van de zwangere meer op de voorgrond komen van de aandacht? Zo ontstond het idee om een programma te ontwikkelen voor alle zwangeren van Nederland om hen te inspireren en stimuleren om hieraan te gaan bouwen bij zichzelf. Ik voel me gedreven in mijn missie om ook bij de ontwikkeling van nieuw beleid in co-creatie samen te werken met cliënten. Per september 2016 maak ik deel uit van de Raad van Advies van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen.

 

 

 

Meer over Sasja, penningmeester bestuur


Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik mij verdiept in pre- en perinatale hechting. Ik heb mijn bedrijf Peridas opgericht en ben mij gaan verdiepen in traumaverwerking bij jong en oud. Na het medeoprichten van een opleidingsinstituut met bij- en nascholingen voor o.a. de geboortezorg ben ik zelf moeder geworden van twee kinderen. Hierbij heb ik mijn eigen zorgprofessionals gekozen en twee verschillende bevallingen meegemaakt waar ik met een blij en ontroerend gevoel op terugkijk. Mijn passie voor bruggenbouwen, verbinden en leren door ervaren zet ik tegenwoordig in als trainer en organisatiecoach.

 

 

 

 

 

Meer over Jo-Anne,  lid jonge ouderraad

De ‘traumatische’ eerste bevalling en de eerste tijd als moeder maakte veel in mij los. Dit was het begin van een enorme transformatie. Ik leerde mezelf (opnieuw) kennen en ging steeds bewuster leven. Ook kwam ik bij vrouwencoach Diana Koster. Zij leerde me veel en hielp mij mijn kracht en liefde terug te vinden. Dat gaf enorm veel inspiratie om voor mijzelf te beginnen. Ik volgde een studie Holistisch Leven Coach aan de Academie voor Holistisch Coachen en startte daarna voor mezelf. Toen kwam ons tweede kindje, Berk (2017). Ik heb mogen ervaren wat autonoom bevallen en bewust eigen keuzes maken met je doet, en hoe belangrijk dit is. Ik ben me autodidact blijven scholen en geef sindsdien, naast mijn praktijk als vrouwencoach en doula, ook zwangerschapscursussen, begeleid ouders en organiseerde het symposium: Een Autonome Geboorte (11-11-2017). Ik ben tevens bestuurslid van de Stichting Bevallingstrauma.

 

 

 

Meer over Miranda, lid jonge ouderraad


Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik ben organisatiepsycholoog & doula. Mijn eigen bedrijf heet Kilacoaching. Ik ondersteun vrouwen bij zwangerschap en geboorte. Ik heb ervaring met diverse ontwikkeltrajecten in zorgorganisaties. En last but not least heb ik de moederraad Rotterdam Rijnmond opgericht en ben ik daar jarenlang voorzitter van geweest.

Samenwerkingspartner


Wij werken samen met Yard Internet, experts op het gebied van online (cliënt) community's en e-learning. Onze samenwerkingspartner Valentijn van Esch is oprichter van de organisatie.

Wij werken samen met Loes ter Horst en Annemiek Nieuwstraten van de organisatie
de Xpeditie. Zij zijn experts op terrein van cliëntparticipatie in verschillende zorg-organisaties.

Vrijwilligers


Een steeds grotere groep vrijwilligers zet zich in voor onze organisatie. We zijn intens dankbaar voor ieders inzet, betrokkenheid en bijdrage!

Raad van adviseurs


Daarnaast zijn inhoudelijk betrokken bij het materiaal en de positionering van dit initiatief mijn adviseurs: Jeroen van Dillen (vader, gynaecoloog), Angela Verbeeten (moeder, oma, verloskundige JUNO), Margriet Zijlstra (moeder, oma, werkzaam bij kenniscentrum kraamzorg en trainer geboortezorg EigenWijs

Jeroen 2

Jeroen van Dillen, gynaecoloog


'Ik ondersteun dit initiatief om twee redenen: Ten eerste helpt het jonge ouders om bewust vorm te geven aan hun eigen zwangerschap en bevalling. Ten tweede helpt het ons zorgverleners aan de stem van de jonge ouders.’

Angela 2

 

Angela Verbeeten, verloskundige


'Als verloskundige streef ik ernaar dat moeders en vaders goed terug kunnen kijken op de geboorte van hun kind. Daarom steun ik dit initiatief, want dit gaat ouders daarbij helpen!'

Margriet Zijlstra, kraamzorg

Beleidsmedewerker bij kenniscentrum kraamzorg. En opleidingscoördinator Geboortezorg EigenWijs.

Iemand kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen.


Dit initiatief was er niet geweest, zonder de hulp van anderen.

Dankjewel voor het delen, je feedback, je vragen, je aanmoediging!

Speciaal bedankt


Mijn team:

Christa Floor, Carlijn Tempelaars, Eric Verheijen, Stefan Frerichs, Raoul Christen, Leonie van Oosten Slingerland (filmen en maken crowdfundingfilm), Jan Peter Bast (componeerde de filmmuziek). En bedankt Jessica Mendels voor je bijdrage aan de  crowdfundingfilm en je support! En last but not least mijn samenwerkingspartner Miranda Kila.

Mijn adviseurs:

Elske Feitsma, Angela Verbeeten, Jeroen van Dillen, Maike Gregoor, Kim Boersma, Marieke Jellema, Millicent Willems.

Absoluut ook belangrijk:

Monique, Kirsten, Martinique, Abdia, Roselie, Mirjam, Thea, Roos, Amber, Peter, Marlies, Mieke, Edwin, Evi, Diane, Jurre, Kristiana, Suzanne, Annelie, Simone, Heleen

Dank voor je steun als crowdfunder! Zonder jouw hulp kunnen we dit allemaal niet realiseren!

Jeroen, Carla, Daan, Climmy, Margo, Bert, Merel, Marja, Ilse, Wim, Maike, Riekske, Martijn, Ellis, Angela, Hans, Ariaan, Heleen, Saskia, Ina, Birgit, Jurre, Barbara, Maarten, Francette, Corinne, Anne, Annet, Freek, Nienke, Hester, Minna, Christine, Shelly, Michelle, Antionette, Bas, Sascha, Millicent, Marieke, Jo, Kirsten, Thea, Frans, René-Paul, Monique, Hans, Kirsten, Lidwien, Andy, Cathy, Marcel, Sascha, Peter, Bregje, Linda, Alien, Edwin, Noor, Tine, mevrouw Boin, Elly, Beppy.

Het logo is geïnspireerd op een afbeelding verkregen bij 123RF.

Gebruikte muziek is van een Youtube film Choosing Wisely. Het filmpje is gemaakt door James McCormack uit Canada en mag gebruikt worden.